Qui està connectat?

Tenim 5 convidats connectat

Cartells edicions Vila del Llibre

 Cartell Vila del Llibre 2016

 Disseny Idoia Costa

Cartell Vila del Llibre 2015

Disseny Oscar Espelt

Cartell Vila del Llibre 2014

Disseny Albert Ballesté

Cartell Vila del Llibre 2013

Disseny Jordi Ribaudí

 Cartell Vila del Llibre 2012

Disseny Magí Galindo

Cartell Vila del Llibre 2011 

Disseny Carmen Loza

Cartell Vila del Llibre 2010 

Disseny Carmen Loza

 Cartell Vila del Llibre 2009

Disseny Carmen Loza

Cartell Vila del Llibre 2008

Disseny Xènia Pla Ros

Vila del Llibre 2010

VILA DEL LLIBRE 2010 

BELLPRAT VILA DEL LLIBRE 2010

El passat 3 d’octubre de 2010, Bellprat va convertir per tercer any consecutiu els seus carrers i places en un indret on la barreja de la singularitat d’un poble dibuixat en el segle XVI, la ruralitat de la seva vida quotidiana i l'excepcionalitat d’un esdeveniment que el transforma un cop l’any en un referent a Catalunya del món del llibre, la música i les exposicions artesanes.

La tercera Vila del Llibre es va tornar a celebrar envoltada de gent de les comarques veïnes i de molts altres indrets de Catalunya, atrets per les referències de les edicions anteriors i els articles a la premsa del que hem anat fent els darrers anys i per la publicitat de mitjans com Catalunya Ràdio o la Ràdio Nova de Vilanova del Camí, entre d’altres.   

Els personatges emblemàtics del panorama cultural català es van tornar a donar cita a Bellprat, com és el cas del Víctor Alexandre que destacava en el seu parlament d’obertura “El que heu fet els bellpratencs és més important del que sembla. Segurament vosaltres, il·lusionats i enfeinats com esteu, intentant que cada edició sigui el més reeixida possible, ho trobeu gairebé natural. I és bo que sigui així. Però podeu estar segurs que és molt important. De fet, ho és tant, d’important, que us demano que no defalliu. Ja sabeu que a la vida hi ha moments per a tot, moments per a l’entusiasme i moments per al desànim. Tanmateix, si mai arribessin aquests últims, manteniu-vos ferms i penseu en els fruits que la vostra iniciativa ja ha donat”.

Va ser emocionant veure personatges tan reconeguts com la ninotaire Pilarín Bayés que venia a Bellprat entusiasmada en participar en un acte tan singular creant una gran expectació de públic que va fer cues per parlar amb ella i que els signés els seus llibres. Aquest punt àlgid de la jornada va recordar altres moments emblemàtics de les edicions anteriors amb personatges com el Joaquin Muntañola de la primera edició o del Màrius Serra l'any 2009.       

No va faltar gent a les parades de llibres amb una exposició de més de 8.000 llibres antics i parades de llibres dels nostres convidats, una parada especial de llibre anglès i una editorial de Saragossa amb unes edicions molt acurades que van donar un toc molt especial al mercat del llibre.

També hi va haver presències locals com la de l'igualadí Quico Tretze amb el seu llibre de poesia i l'exposició d’artesania de la igualadina Maria Requesens.Amb l’estil fidel de Bellprat que totes les edats tinguin punts d’interès a la Vila del Llibre, els més menuts van tenir moltes ocasions per gaudir, d'una banda, de la presentació del llibre infantil de Margarida Casacoberta, “Plometes, el petit Nakota”, amb una ambientació molt especial al cobert de Cal valent i espectacles de pallassos i tallers per als més menuts.

També per als amants de la música swing hi va haver actuacions en directe i gent ballant a la plaça. Finalment, es va representar un molt acurat recital musical de poesia amb els cantants Josep Meseguer i Núria Pradas.L’art va estar representat a la Vila del Llibre per una impressionat exposició de quadres de Salvador Collell que decorava tot el local social i servia de perfecte decorat a la desfilada de personatges, i una exposició molt especial de “microedicions per microaamants” de llibres artesans de Joaquin Beeme que va venir des d'Itàlia especialment per exposar les seves creacions.

Cal destacar també la xerrada de la Monja Benedictina Mª Dolores Martín que va explicar els secrets de la restauració de pergamins.

I tornant a unes frases del Víctor Alexandre en el seu parlament d’obertura... “Per això dic que avui em sento part d’una iniciativa que farà història, perquè, si em permeteu l’averany, aquesta celebració ens sobreviurà a tots. Em refereixo al fet que se’n faran moltíssimes edicions més i arribarà el dia que podrem celebrar aniversaris tan esplèndids com els que celebren des de fa temps una vila del País de Gal·les i una altra del Japó”.